Månedskassen

Nye og spændende oste hver måned

Månedskassen

Månedens ostekasse

Bliv inspireret til at smage ny og spændende ostetyper du ikke har smagt før. Hver måned sammensætter vi et udvalg af 8 oste som både kan være det nye og spænende samt all time klassikere for inspirerer dig til at prøve nye ting fra ostenes verden.

Du kan sammensætte dine kasser helt som du har lyst til ud fra månedens udvalg. Antallet af oste du skal vælge til dine ostekasse afhænger af om du ønsker at købe en lille, mellem eller stor månedskasse.

Bliv klogere på ostene…

Kaltbach Creamy 

Kaltbach Creamy er en unik ost med en meget cremet konsistens. De bruger den fineste schweiziske fløde, så osten er fast og smelter på tungen. Denne ost er meget lækkert serveret med brombær, ananas og honning. Perfekt til Pinse eller at nyde på terrassen med et glas frisk hvidvin, Berliner Weisse øl, eller iskoldt grønne te.   

Maasdammer 

Maasdammer er en Hollandsk ost, som blev udviklet for at kunne konkurrere med den populær schweiziske ost emmentaler ved at være en ost, der var billigere og hurtigere at fremstille. Maasdammer er fremstillet af de samme grundingredienser som schweiziske ost og har en nøddeagtig og let sødlig smag, men er mere blød den schweiziske emmentaler.  

Gouda med rød pesto 

Gouda med rød pesto har en flot klar rød farve og er blød og let at skære. Den har enkelte små huller. En spændende variant af gouda, som bliver en anderledes tilføjelse til ostebordet. Gouda m. rød pesto har en aromatisk smag med salthed, sødme og et tydeligt strejf af rød pesto. 
 

Cheddar Five Counties    

Five Counties fremstilles ved at kombinere fem engelske oste fra fem forskellige kommuner, nemlig Cheddar, Cheshire, Derby, Double Gloucester og Red Leicester. Osten kan bruges i burger og salater. Den går også godt med mørk øl og frugtige vine. 

Rotterdam

Rotterdam er en lagret nordhollandsk gouda med stor karakter. Fremstillet efter en unik opskrift og lagret på solide træplanker i mindst 36 uger. Den er fast med knasende små krystaller, pikant med et strejf af sødme. 

Spansk Fåreost med rosmarin 

Fra den allerførste måned er Spansk fåreost med rosmarin lagret med en belægning of knust rosmarin, så smagen af urter gradvist kan trænge igennem. Ostemasten er lys, konsistensen er fast og tør, smagen er mild men en dejlig eftersmag af rosmarin. 

Delice de Bourgogne 

En lakker cremet brie fra Bourgogne i Frankrig. Et område som er kendt for både ost og champagne. Derfor egner denne ost sig også specielt godt til champagne og jordbær. 

Havgus

Havgus fra Arla Unika har en mild duft af nødder og brunet smør, flødekaramel, abrikos og mandel. Den er syrlig og frugtig med noter af ananas og melon. Havgus knaser lidt og er let smuldrende, men fast i konsistensen.   

0